Leven met incontinentie

Absorberende Producten

Tegenwoordig is er een uitgebreid assortiment aan absorberende producten verkrijgbaar, onder meer in de apotheek, medisch speciaalzaak of drogisterij. Om tot een goede keuze van een product te komen is het belangrijk te weten wat de oorzaak is. Is het urineverlies licht, matig of zwaar? Heeft u ook last van ontlastingsverlies? Absorberende producten zijn verkrijgbaar in een groot aantal speciaal ontwikkelde uitvoeringen, zoals verbanden,  pants of zwaardere producten. Dankzij de moderne technologie zijn absorberende producten tegenwoordig zeer effectief. In tegenstelling tot gewoon maandverband, bedoeld voor menstruatie, biedt incontinentiemateriaal bescherming bij urine en/of ontlastingsverlies.  De producten zijn voorzien van speciaal materiaal dat vocht perfect opneemt. Daardoor blijft de huid droger en gezonder.

 
  • De zachte bovenlaag laat de urine snel door en voorkomt irritatie van de huid.
  • De zeer absorberende binnenlagen verspreiden de urine snel door het verband, waardoor het oppervlak van het verband droger blijft.
  • De binnenlagen bevatten super absorberende korrels die dertig keer hun eigen gewicht aan urine opnemen en zetten deze om in een gel die niet kan lekken. Bovendien helpen de korrels geurtjes te neutraliseren: dat biedt de drager meer zekerheid.
  • De onderste laag van het verband zorgt ervoor dat vocht binnen blijft en de kleding wordt beschermd